zaterdag 22 juli 2017

India here I come!

Dit verhaaltje is al enige tijd geleden geschreven. Inmiddels heb ik mijn diploma al een aantal weekjes, maar dat mag de pret niet drukken om alsnog dit verhaaltje te posten! :)

#alsjehaarmaargoedzit
Jaaa, daar was ie dan het verlossende telefoontje. Ook ik ben geslaagd, de vlag kon uit. Als ik mijn ouders mag geloven ben ik in geen tijden zo blij geweest. Het liedje waarin 'jij krijgt die lach niet van mijn gezicht dat zou je wel willen..' wordt gezongen was zeker van toepassing op mij. 3 juli is het dan zover na zes jaar hard werken mag ik dat felbegeerde papiertje ophalen om er vervolgens een jaar niks mee te doen. Huh, ga jij niet studeren? Nee voorlopig nog even niet. Ik weet namelijk niet goed wat ik wil dus stel ik de keuze nog even uit. De grote vraag is dan, wat ga ik wel doen? Ik ga vijf maanden naar India om vrijwilligerswerk te doen met straatkinderen. Wanneer ik dit vertel krijg ik vaak de volgende reacties: Vijf maand is wel heel lang, India is dat niet gevaarlijk?, oh, wat gaaf moet je doen! Of de vraag waarom wil je dit gaan doen. In deze blog ga ik die laatste vraag verder uitwerken. Allereerst heb ik nu de tijd om een tussenjaar te doen  dus waarom niet. Na zes jaar hard werken vind ik het wel fijn om even een jaartje geen school en werkdruk te hebben. Hierna ga ik er weer vol tegenaan, maak je maar geen zorgen. De laatste jaren groeide het idee om een keer vrijwilligerswerk te doen en een verre reis te maken steeds meer. Het lijkt me mooi om een steentje te kunnen bijdragen daar waar nodig. Jezelf op zij te zetten en een keer te denken aan een ander. India is een land dat 79 keer groter is dan Nederland (als ik Wikikids moeten geloven) dat zo'n 9796,04 km verderop ligt en een totaal andere cultuur kent dan Nederland. Ik ben er nieuwsgierig naar, ondanks dat dit land en dit werelddeel niet onze voorkeur heeft zoals Nadia al eerder schreef. (Check de leuke blog van Nadia, 'I did it' ook even als je dat nog niet gedaan had!) Ik wil deze reis ook maken om uit m'n comfortzone te stappen. Een keer niet de veilige route te nemen, omdat ik denk dat uit je comfortzone stappen je zoveel kan opleveren. Dingen die je anders nooit had kunnen ervaren en meemaken. Dit is heel erg kort samengevat de reden waarom ik deze reis wil maken.

 
De nodige informatie over de organisatie waarmee wij gaan, de plaats waar wij heen gaan en andere praktische informatie kunt u/jij terugvinden in Nadia's blog 'I did it'!

Dit was m'n verhaaltje voor nu wel even, oh, niet helemaal. Wij willen heel graag iets achterlaten voor de kinderen daar. Bijvoorbeeld bedden zodat ze niet meer op matrasjes op de vloer hoeven te slapen, computers of een dagje uit. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. Wij hebben zelf al wel wat ideeën om geld op te halen, maar meedenken mag altijd! Als u/jij een geniaal plan te binnen schiet laat het ons weten!

Inmiddels hebben we een actie lopen. Wij gaan namelijk cupcakes en appeltaarten verkopen. U kunt deze bestellen doormiddel van een mailtje te sturen naar nadiaschoemaker@gmail.com. De cupcakes kosten 0,75 per stuk en de appeltaart kost 7,50. U kunt uw bestelling ophalen op vrijdag 28 juli of op vrijdag 4 augustus vanaf 14.00h. Graag even vermelden in de mail wanneer u uw bestelling op zou willen halen, dan ontvangt u gelijk een mailtje met daarin het adres waar uw bestelling klaar staat!


Liefs,
Marloes

PS. Wat eng om dit straks te delen #uitdiecomfortzone
PPS. Als u/jij geld over heeft mag u ook altijd een vrijwillige donatie doen ;)
PPPS. Stel uw/je vraag gerust, onder de blog of privé wij beantwoorden deze graag #wijbijtenniet
PPPPS: Inmiddels zijn de vliegtickets geboekt en we vertrekken 13 september richting India!
PPPPPS. Het gebruik van de # zal nog wel vaker voorkomen, want deze vinden we leuk :)