donderdag 11 januari 2018

Kunnen wij dit samen?


Met nog maar een maand op de kalender moeten we onze sponsor ideeën echt gaan realiseren. Wij willen heel graag maar helaas werkt de staff nog steeds op de Indiase manier… Inmiddels hebben we al een aantal sponsorideetjes en her en der ook al wat meer informatie en dit wille we graag met u/jou delen. Hieronder een lijstje met enkele toelichting.

·         Waterfilteringsysteem; de jongens drinken vaak vervuild water, omdat schoon water erg duur is en met dertig jongens is dit ook zo op. Schoon drinkwater moet in grote flessen met een tapsysteem worden ingekocht van buiten af. Dit is niet erg praktisch en zorg ervoor dat er vaak niet genoeg schoon drinkwater is voor alle jongens. Schoon water is echter wel erg belangrijk want één van de redenen dat de jongens snel last van koorts hebben is het drinken van teveel vervuild drinkwater.

·         Matrassen, kussens en covers; de boys hebben bedden en dat is al heel wat, maar kunt u het zich voorstellen op een houten plank te slapen? Wij niet, de eerste weken op een hard Indiaas matras was voor ons al pijnlijk.. Daarom lijkt het ons goed om dit te sponsoren iets meer comfort tijdens het slapen mag wel.

·         Hekje voor de goot en een vangnet; het klinkt misschien een beetje vreemd een hekje voor de goot en een vangnet, maar handig is het wel. Als wij nu met de boys volleyballen komt de bal geregel in de goot die als het riool werkt van de boys. Iedere keer als de bal in de goot dreigt te rollen zie je de koppies van de jongens van daar gaan wee weer… Ook een vangnet kan goed gebruikt worden. De bal wordt namelijk regelmatig over het muurtje gesmasht en beland dan in het rijstveld achter het muurtje. De jongens moeten dan wederom de bal schoon maken en ook nog eens ophalen waardoor het spel best wel even stil licht. Een hekje en een vangnet zijn de oplossing voor deze probleempjes!

·         Een tripje naar Haailand; waar het voor ons heel normaal is af en toe een dagje weg te gaan is dat voor deze jongens niet het geval. Wij hebben gezien hoe erg de jongens zich op zo’n tripje kunnen verheugen en hoe erg ze ervan kunnen genieten. Daarom willen we ze super graag deze herinneringen meegeven! Haailand is een zwempark en één van de weinige plaatsen waar je een tripje heen kunt boeken hier in Vijayawada.

·         Kussens voor in de tv room; wanneer de boys tv kijken zitten of liggen ze allemaal op  de grond. Wij hebben dit mee mogen ervaren en dit is niet heel erg comfortabel. #onsstuitjekrijgtheelwatteverdurenhier We zien dit ook bij de jongens terug want deze gebruiken elkaar als kussen. Daarom lijkt het ons leuk om een paar kussens in de tv room neer te leggen zodat het tv kijken iets comfortabeler wordt.

·         T-shirts bedrukt met Deepanivas; dit is een wens van een van de staff members in Deepanivas. Een aantal jaar geleden werden er voor het laatst shirts bedrukt, maar deze zijn inmiddels allemaal versleten en hard aan vervanging toe.

In de vorige blog vertelden we iets over onze gesponsorde kerstcadeautjes nu willen we graag iets vertellen over ons pannenkoeken projectje. Afgelopen zondag hebben we (samen met de boys) 200 pannenkoeken gebakken. Wij waren wel echt lekker op dreef. Eerst verwisselt Nadia het aantal kilo’s meel met de liters van de melk. Toppie, hele recept door de war. Daarna doet Marloes er nog een schepje bovenop en laat twee eieren met schil en al in het beslag vallen. Vervolgens denkt Marloes laat ik helpen met de melk en gooit deze over de arm van de kok heen. Om het nog even af te maken knipt ze het melkzakje open (Ja, u leest het goed melk zit hier in zakjes en niet in een pak) en laat of course het afgeknipte puntje in het beslag vallen. Alles wat mis kon gaan is dan wel mis gegaan. Een goed begin is het halve werk. Het bakken daarentegen verliep vlekkenloos. (haha, niet letterlijk) Onze hulpkoks waren lekker aan het bakken onder onze begeleiding. Kind kan de was doen. (Ook letterlijk hier in India) De boys genoten van hun ervaring als kok en kregen die lach niet meer van hun gezicht. 4.5 uur later en 200 pannenkoeken later kon iedereen van het Hollandse culinaire hoogstandje genieten. De chocolade spread en suiker maakte het feest compleet. De jongens vonden het lekker, maar ze moesten ook even wennen aan de smaak. Dit wennen ging als een tierelier want de volgende ochtend werden de overgebleven 100 pannenkoeken met smaak opgegeten en zelf meegenomen voor de lunch. Ook hebben we alweer de vraag gekregen of we nog een keer gaan bakken. Dat zegt wel genoeg denken we! We kunnen wel zeggen dat we weer een geslaagd sponsor projectje hebben gerealiseerd!

Zo bak je pannenkoeken


Eerlijk zullen we alles samen delen

Kiek is an, das op


100 pannenkoeken


Wij hebben uw hulp nodig

Nu even iets anders.. Wij willen de jongens heel graag meenemen naar zwempark Haailand om ze daar een onvergetelijk dagje uit te geven. We hebben helaas net niet genoeg geld om alle hiervoor genoemde sponsor ideeën te realiseren, daarom hebben we uw/jouw hulp nodig! Wilt u een van de jongens laten genieten van een nat pak? (ja er wordt hier met kleren aan gezwommen) sponsor dan 5 euro! In totaal tellen we 40 hoofden.. #allekleinebeetjeshelpen

Heel erg bedankt, we hopen dat we dit samen met u kunnen realiseren! #laatdieschocoladereepindewinkelliggen😉

U kunt doneren op het volgende rekeningnummer. Het is een speciale rekening met eigen bankpas geopend voor het sponsorgeld. #decodezeggenwelekkerniethaha

NL19 RABO 0322 4011 35

Ter Name van: N. Shoemaker

Onderwerp: Haailand here we come!



Stuur uw mail adres naar marloesstoel@icloud.com om een persoonlijk bedankje te ontvangen namens onze boys!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten